Главният прокурор Иван Гешев коментира пред медиите информацията, която споделя в

...
Главният прокурор Иван Гешев коментира пред медиите информацията, която споделя в
Коментари Харесай

Гешев съзря заговор в скандалите от последните дни

Главният прокурор Иван Гешев коментира пред медиите информацията, която споделя в обществените мрежи обвинения Васил Божков. Гешев сподели, че наблюдаващите прокурори ще ревизират дали предприемачът е и отстъпник, както твърди.
" Не помня да съм го виждал с Желю Желев, само че може да е бил отстъпник и на Магурата ", сподели Гешев.
Обвинител номер едно разяснява и закани против себе си с думите:
„ Всеки прокурор, когато е почнал да работи тази работа би трябвало да е наясно с какво се захваща и какви са професионалните опасности. Никой не ме е карал да ставам основен прокурор. Прокуратурата е доста наясно против кой се изправя, доста е наясно с всяка..., в това число политическа изцепка, в това число опити, които ще предстоят за заличаване на прокуратурата “.
Гешев отхвърли да показа дали защитата му е увеличена, като акцентира, че това е негов персонален проблем. 
" Много съм наясно какви са задачите ми, зная на какви офанзиви ще бъда подложен и аз, и сътрудниците ми, само че който го е боязън от вълци, да не върви в гората ".
" Това, което виждам аз в последните дни е генериране на непрекъснати кавги. За мен е ясно, че това е целенасочена, съзнателна тактика ", добави още основният прокурор, като посочи, че не споделя тези неща, които се пускат дали са правилни, дали не са.
„ И тактиката е ясна - дестабилизиране на страната, съответни избори, политическа настройка, която устройва обвинения Божков, подсъдимия Цветан Василев, подсъдимия Прокопиев, подсъдимия Огнян Донев и един куп други подсъдими, която да им прави работа за съответни законодателни промени и за заличаване на българската прокуратура. Ето това е тактиката, което се случва. Това е последна цел, която минава през нов политически план, нова политическа настройка. Същото, което правеше Цветан Василев. Ето това се случва ”,заяви той.
Пред медиите основният прокурор разяснява и за какво се стигна до инспекция на прокуратурата в Самоков и съобщи, че по този начин е решил апелативният прокурор на София, назначил е цялостна инспекция на Районна прокуратура-Самоков. „ Вчера получих предложение и от през днешния ден един от прокурорите в районна прокуратура, който беше до неотдавна наблюдаващ по делото за злополуката, която всички знаете с прегазената няколко пъти жена от дрогиран водач, е командирован за 3 месеца в Районна прокуратура Козлодуй.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР